Errementariak lanerako erabiltzen zituen arropak

Lanerako erabiltzen zituzten arropak.

- Eta zuen trajia ta? Ze buzo klase edo ze erabiltzen ziñuen?
- Bonbatxon batzuk edo... Ta gero suteixan ibiltzeko, ba, narruzko amantal bat edo izaten da. Baiña hori be... oin ez da usatzen hori.
- Eta gero alpargatak edo... ze?
- Txokoluak be bai, ez?
- Nik leittuta daukat hor, lehengo oletan-ta erabiltzen zittuela alpargatak, hola oso errezak etaratzekuak. Oseake... zeozer, sua edo jausi ezkero zeozer laster etaratzeko, hankia etaratzeko.
- Oin esijidu [... itxuria], baiña lehen ez zeuan. Zu akordauko zara herrero [bizarrek] eitten zittuan abarketak?
- Halakotxe puntapaixak hankan [azpixan].
- Kubiertako gomiakin eindda.
- Baitta.
- Kubiertekin, sandaliak moduan, baiña dana gomiakin. Abarkak eitten zittuen.Aperribaiñekua, taillarra zeukan horrena.