| 1 |
Lan-banaketa baserrietan |
|
| 2 |
Garo-batzearen garrantzia |
|
| 3 |
Baserriko lanak; basoa |
|
| 4 |
Lurrarentzat gehien erabiltzen zuten ongarria satsa zen |
|
| 5 |
Basoko animaliak; txoriak |
|
| 6 |
Fruta-arbolak nola mentatu |
|
| 7 |
Fruta-arbolak txertatzeko garai egokia |
|
| 8 |
Inguruak izan dituen aldaketak |
|
| 9 |
San Antonio ingurua nolakoa zen; trenbidea |
|
| 10 |
Errotariaren lana: garia, garagarra, artoa, baba beltza ehotzen zuten |
|
| 11 |
Ortuariak ereiteko, ilbehera izatea hobe |
|
| 12 |
Hazien inguruko azalpenak; hazi-etxeak |
|
| 13 |
Arto hibridoa sortu zuen lehena, bergararra |
|
| 14 |
Patata beltza, gorria; arrautza gorria, zuria |
|
| 15 |
Lan-banaketa baserrian |
|
| 16 |
Patata gorriak |
|
| 17 |
Belar ondua eta gari-ebakitzea |
|
| 18 |
Aillorba belarra eta esnea |
|
| 19 |
Jatekoa baserrian |
|
| 20 |
Baserrian zer jaten zuten |
|
| 21 |
Lurraren garrantzia |
|
| 22 |
Garo-batzea |
|
| 23 |
Belar klaseak |
|
| 24 |
Simaurra ongarri bikaina |
|
| 25 |
Artoa eta baba nola erein; artalorea eta artapunta ganaduarentzat |
|
| 26 |
Emeterio aitajaunak eman zien hasiera baratze-lanei |
|
| 27 |
Barazkiak eta ortuko landareak nora saltzen zituzten |
|
| 28 |
Zubikoako landareen barietateak estimuan; haziak kanpotik |
|
| 29 |
Hazien garrantzia |
|
| 30 |
Negutegiaren abantailak eta alde txarrak |
|
| 31 |
Lurra azidotzea; zergatia eta konponbideak |
|
| 32 |
Barazkiak eta zerealak txandakatuta |
|
| 33 |
Soldaduen beldurrez, soroan gauez lanean |
|
| 34 |
Garai bateko laboreak; baba klaseak |
|
| 35 |
Gariaren inguruko azalpenak |
|
| 36 |
Udazken inguruan baserriko lanak zeintzuk izaten ziren |
|
| 37 |
Baba klase desberdinak |
|
| 38 |
Gariaren inguruko lanak; azalpenak. Auzolana |
|
| 39 |
Erramu eguneko ohitura zaharrak |
|
| 40 |
Gizon eta emakumeen arteko lan banaketa baserrian |
|
| 41 |
Feriara taldean joaten ziren sarritan |
|
| 42 |
Txerriarentzat pagotxa |
|
| 43 |
Belar-ondoa, garo-batzea eta gari-lanak |
|
| 44 |
Baba klaseak |
|
| 45 |
Barazkien haziei lotutako lexikoa |
|
| 46 |
Ernetzeari buruzko lexikoa |
|
| 47 |
Haziak eta hazitokia |
|
| 48 |
Berakatza eta tipula ziltzea |
|
| 49 |
Ziltzen ez diren laboreak |
|
| 50 |
Porruak |
|
| 51 |
Letxugak eta zerbak |
|
| 52 |
Letxugaren zatien izenak |
|
| 53 |
Landareei lotutako lexikoa |
|
| 54 |
Patata |
|
| 55 |
Patataren presentzia denboran zehar |
|
| 56 |
Gorrina |
|
| 57 |
Karearen erabilerak |
|
| 58 |
Etxean buruhausteak janariarekin |
|
| 59 |
Arbia ereiteko lanak; lurra lantzean erpilak nola apurtu |
|
| 60 |
Elurretan ere arbia atera behar ganaduarentzat |
|
| 61 |
Ganaduarentzat pagatxa, sekula-belarra eta alpapa |
|
| 62 |
Arbi-orriak eta haritz edo lizar-orriak ganaduarentzat |
|
| 63 |
Esnea eta patata saltzen zuten |
|
| 64 |
Dolarea ekarri eta sagardoa egiteari ekin zioten |
|
| 65 |
Belar klaseak |
|
| 66 |
Artzain txabolaren egitura |
|
| 67 |
Ardien jana; belarrak |
|
| 68 |
Ardiek zer jaten zuten |
|
| 69 |
Artoarekin zerikusia duten zenbait berba |
|
| 70 |
Karearen garrantzia |
|
| 71 |
Karea soroan nola zabaltzen zen |
|
| 72 |
Karearen garrantzia soroan |
|
| 73 |
Karearen erabilera soroan |
|
| 74 |
Neguan egin behar izaten ziren lanak |
|
| 75 |
Belar-ondoaren inguruko azalpenak |
|
| 76 |
Ingurua zelakoa zen; ardiek zer jaten zuten |
|
| 77 |
Jatekoen ingurukoa azalpenak |
|
| 78 |
Sagar klaseak |
|
| 79 |
Ezti-batzea nolakoa izaten zen |
|
| 80 |
Lihoa noiz egin zuten azkenengoz; haria egiteko lihoak behar zituen prestaketak |
|
| 81 |
Linaziak non ereiten ziren |
|
| 82 |
Fruta izenak; fruta-arbolak |
|
| 83 |
Fruta izenak; landareak. Lexikoa |
|
| 84 |
Baba klaseak |
|
| 85 |
Baba klaseak eta gaztainak |
|
| 86 |
Ortuarien inguruko azalpenak |
|
| 87 |
Landareen inguruko azalpenak; lexikoa |
|
| 88 |
Ingurua -basoak, zelaiak- asko aldatu da; baserriaren etorkizuna |
|
| 89 |
Baserriko lanak: lurreta |
|