Berastegi (Gipuzkoa)

Barandiaran eta bere ikasleak

Barandiaran eta bere ikasleak Indusketak nola izaten ziren lehen. Barandiaran eta biak ibiltzen ziren sarri. Lo ere elkarrekin egiten zuten. Garai hartako metodoak; gerra aurretik eta ondoren diferenteak ziren. Gai askori buruz hitz egiten zuten. Inazio Barandiaran, Llanos eta Apellaniz ere batu zitzaizkien; haiei buruz hitz egiten du. Lezetxiki, Aizpitarte, Marizulo eta Ekain. Barandiaran 85 urterekin erretiratu zen kobazuloetatik, eta berak jarraitu zuen indusketak zuzentzen. Idazten eta argitaratzen jarraitu zuen, 100 urtera arte.