Janaria kontserbatzeko moduak
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan BRS-017-011 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
- Auzoa: Eldua
- Proiektua: Berastegiko ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Aintzane Agirrebeña
- Data: 2009(e)ko ekainaren 17a
- Iraupena: 0:01:35
- Erref: BRS-017/011
- Kodifikatzailea: Eider Etxeberria
- Gaia(k): Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua , Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Transkripzioa
-Lehen frigorifiko eta halako...
-Ez zan. Negun bakarrik...
-Gazi-kutxe, ez dakit zer dan baakizun.
-Gazi-kutxa?
-Bai. Hola itxi-itxi zera bat, kaja bezela, [...], eta han sartzen zien, gatzakin josi han, ta harria gaiñea bota ta karga-karga ein ta urdaizpikoa-ta han konserbatzen zien.
-Gatzetan.
-Gatzetan, bai, gatzetan. Oingo frigorifikoak baiño neretzat nahio, beste gusto bat izaten zun. Gero begiratu gatza hartzen zuen eta [...]. Neretzako, ez dakit, batzuei ez zaie gustatzen.
-Eta ardikiarekin ere berdin egiten zen?
-Bai, ardiakin berdin. Negu-negun eta gure etxen egoten zien, ardi koskorrak egoten zien eta. Baiño gaiñontzien ardie berdin, gatza emanda. Odolkik in, [....] pixkak jan, baiño geo hua. Ta gatza [...] zintzilik jartzen zan mandiuan edo [...] lekun, zeziñe. Hori eitten zan egualdi onakin seka-seka in [...] Urdaiazpikok'e holaxe eitten die.
-Zintzilik jarri eta gero sekatzen utzi.
-Bai, bai. Eta sukaldean askotan azkarrena, hemen sua itten zalako, sukaldian.
Egilea(k): Juan Martin Elexpuru (Badihardugu Euskara Elkartea)
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!