Berastegi (Gipuzkoa)

Txikitako gaiztakeriak

Txikitako gaiztakeriak Nagusiak tinbre bidez jotzen zien morroiei. Luziok tinbrea puskatu zuen ez gehiago horrela deitzeko. Eta gero komeriak.

- Baiño gaixtoa’re, pixkot gaixtotiken’e banun nik.
- A bai?
- Bai, han hoi Lizarra da Lizarra baserrie, ta han morroiai nausik tinbrea jotzen zien jekitzeko habitaziora, bai, habitaziora bai; ta ni morroiak alde inda geratu nintzenen, pentsatu nun, nei’e tinbrea jotzen, ta pentsatu nun “tinbrea? Ez zidak jo ber nei gehio honek tinbre honek, eta zerbait ein behar diot”, baiño tonto hutse. Jats nun atek mueille zun atzetiken, jo nun makillakin, ta jata dena txikitu tinbrea, ta nagusin ta aurren, ate aurren potekan tinbrea joan zan. Han ikusi nittun komerik geo…
- Geo ze, errita?

Egilea(k): Josu Diaz de Otalora