Bardoze (Lapurdi)

Bardoze herria ere Euskal Herrian kokatua

Bardoze herria ere Euskal Herrian kokatua Bardoztar batzuk erraten dute Bardoze herria ez dela Euskal Herrian. Pierrotek, aldiz, kontrarioa azaltzen digu. Ondoko herrietako euskarazko izenak ematen dizkigu, tokiko hizkera erabiliz.

- E... hau, Euskal Herria da, edo ez?
- Ba!
- Bai, zeren eta batzuk erraten dute: "bai, han, Euskal Herrian", "quand ils parlent d'Orègue et..."
- "Ah mais c'est basque oui Orègue !
- "Oui, d'accord, mais ici aussi ?"
- "Mais... ici aussi, mais sur les cartes, et tout ça, même Bidache, ils mettent 'Bidaxüne', c'est basque... Ils mettent... Came aussi, 'Akamarre'...
- Akamarre.
- "Et... Guiche aussi, 'Güxüne'."
- Güxüne.
- "Oui, c'est... c'est porté... c'est por... c'est porté basque. Mais en réalité, c'est... c'est... c'est limitrophe, c'est... c'est... c'est... c'est pa(tois)... c'est gascon."

Egilea(k): Peio Dibon-Elissiry