Eibar (Gipuzkoa)

Ipurua futbol zelaia, S.D. Eibar eta Elgoibar

Ipurua futbol zelaia, S.D. Eibar eta Elgoibar Ipuruako futbol zelaia inauguratu zuten egunean hantxe egon zen, Ipuruan. Eibar-Elgoibar izan zen. Herri bien artean muturka ibiltzen ziren. Benetako borrokak izaten ziren zaleen artean. Elgoibarrera tren espezialetan joaten ziren. Beste herri batzuetara ere joaten ziren kamioietan. Denborak aurrera egin ahala, Eibarrek gora egin zuen eta Elgoibarrek behera. Aitak ez zion lagatzen zinera joaten, tuberkulosiaren beldur, eta futbolera bidaltzen zuen, "aire librian" zelako.