Dukearen lurretatik Azkoititik Zarautzeraino

Dukearen lurretatik Azkoititik Zarautzeraino <p>Dukearen (Granada de Egako dukea) administratzaileak jasotzen zituen haren errentak. Ondoan biltegia zuen eta opariz beteta egon ohi zen (artoa, baba...). Jendeak esaten zuen Azkoititik Zarautzeraino joan zitekeela dukearen lur-sailetatik. Inguruko baserri asko harenak ziren. Gerora, baserritar askok baserria erosteko aukera izan zuten. Irizarko jaunaren jabetzak. `Trokotxo&acute;.</p>

Tamaina:

Dukearen (Granada de Egako dukea) administratzaileak jasotzen zituen haren errentak. Ondoan biltegia zuen eta opariz beteta egon ohi zen (artoa, baba...). Jendeak esaten zuen Azkoititik Zarautzeraino joan zitekeela dukearen lur-sailetatik. Inguruko baserri asko harenak ziren. Gerora, baserritar askok baserria erosteko aukera izan zuten. Irizarko jaunaren jabetzak. `Trokotxo´.