Baserritarrak eta kaletarrak

Baserritarrak eta kaletarrak Lehen orain baino nabarmenagoa zen baserritarren eta kaletarren arteko aldea. Kaletarrak hobeto janzten ziren, eta errazago bizi ziren. Hala ere, beraiek ez ziren lotsatzen baserritarrak izateaz.

-Antzematen zenuen kaletarrak baserritarrak ziñatelako parre egiten zizuetenik ero?
-Egongo zan igual garai hartan beti izen zan. Baserritarra beti zen da kalekuengandik diferentie. Azkenengo urtietan etzaio aldeik billau baiña len bai, len garai baten bai. Herriko jentia beti zan gu baiño hobeto jantzittakua eta errexo bizi zana. Hori behiñ ero beste ikusi gendun
-Baiña sekula lotsaik sentitzen zenuen baserritarrak ziñetelako?
-Ez. Lotsaik ez, baiña (gabezaik?) hori eztao ataatzeik ezekin-da. Diferentie zan da.