Luistarren kongregazioan hilean behin konfesatzera

Luistarren kongregazioan hilean behin konfesatzera Mezetara eta konfesatzera joan behar izaten zuten. Luistarrak zeritzen kongregazioan sartuta zeuden. Hilero konfesatu behar izaten zuten, baina Joxe Marik sekula ez zuen dantza lotuan egiten zuenik konfesatzen.

-Elizara eta?
-Elizara jun ein ber ba! Esan dizut ba, elizara eta, kongregaziuak lehen. Luistarrak izeten zien, hillero-hillero jun ber konfesau eta jaunartzera. Eta gero dantza lotue ein gendula jakitten bazeben handik´e bota eitten zeben. Baiña sekule ez det dantza lotue ein dedanik konfesau behintzet.
-Konfesau jaiero egin behar izaten zenduen?
-Hillero. Eta sekula ez et nik konfesau dantza lotue ein dedanik abadiai. Sekule. Eta kezkaik ez daukat harenik. Pekatue guk? Gure pekatue bat izen da: ein eziñe pekatue.