Aulesti (Bizkaia)

Higieneak ez zuen garrantzirik

Higieneak ez zuen garrantzirik <p>Lehen garbitasunari ez zitzaion garrantzia askorik ematen. Ira bila joaten zirenean, apatxekin zapaldutako putzuetako ura ere berdin-berdin edaten zuten.</p>

Transkripzioa

- Dana dala, adelantuk. Zikiñe pranku, oin dana da hijiene ez dakitz zer, derrepente daz kadukaute gauzak, derrepente daz hamaike. Ta pobrie, lehen esan dotsuetena, irak-eta ebai biher izeten
zien udegunin, setiembrien iretan. Eguneko azpidxek eitten, zerak eitteko, ganadun simaurrek eitteko-ta. Ta egarridxek itto biher, ta han txarkutxuk egoten die ba, bakizue, erreka zertzuk, ta behidxek-eta pasetan zin, behidxek pasetan zinin, harek eitten eben patxen zeraz han ure eran. Pentsau hijiene, ta hamen gaz! Holako hijiene, han apatxak han zulo huandidxaue ein baleu urek gehidxa urten daixen. Hamen gaz!