Andoni Arzallus Aristi

Astigarraga (Gipuzkoa) (1932)

Biografia

Astigarragako Ergobia auzoan jaioa, Estanko etxean. Lau senidetan zaharrena, gurasoak bertakoak zituen. Etxean denda eta taberna zituzten, baita sagardotegia ere. Astigarragako eskola publikoan ibili zen, ondoren Hernanin egin zuen batxilergoa, fraide oblatuekin, eta Iruñera joan zen maisu mekaniko ikastera. Perito Industrial ere ikasi zuen, Donostian. Afrikan egon zen soldadu. Hainbat tokitan egin du lan, azken urteetan Xei altzari lantegian; anaia zen sortzaileetako bat. Donostian bizi da. Altzakoa du emaztea, eta elkarrizketan hura ere bazegoen. Besteak beste sagardogintzaz aritu da Andoni.

Zintak

KodeaDataProiektua
ATG-030 2011 Euskal Herriko Ahotsak
ATG-031 2011 Euskal Herriko Ahotsak
ATG-042 2016 Euskal Herriko Ahotsak

Pasarteak

Hiztun honen materiala landuta dago eta hauek dira oraingoz aztertuta eta katalogatuta ditugun pasarteak. Bideoa edo transkripzioa duten pasarteek ikonotxoa dute

#Titulua
1 Aita Rezola porlandegian lanean Bideoaren ikonoa
2 Amonari buruzko oso oroitzapen onak Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
3 Iruñean egin zituen mekaniko izateko ikasketak Bideoaren ikonoa
4 Olaztiko porlandegian lanean Bideoaren ikonoa
5 Industri peritu izateko ikasketak Donostian Bideoaren ikonoa
6 Ikasi bitartean soldadutza egin behar Bideoaren ikonoa
7 Fabrika txiki bat sortu zutenekoa Bideoaren ikonoa
8 Anaiarekin lanera Ergobira Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
9 Eskolarik ez zenean, etxeko sagardotegian laguntzen Bideoaren ikonoa
10 Ogia falta zeneko janaria Bideoaren ikonoa
11 Baserriko jeneroa eramateko saskiak Bideoaren ikonoa
12 Saski motak Bideoaren ikonoa
13 Txerria hiltzeko prozesua Bideoaren ikonoa
14 Odolkiak egiteko prozesua Bideoaren ikonoa
15 Txerrikia kontserbatzeko modua Bideoaren ikonoa
16 Arrautzak erostera Tolosara Bideoaren ikonoa
17 Tabernako janaria Bideoaren ikonoa
18 Tabernako edariak Bideoaren ikonoa
19 Tabernaz gain, denda ere bai Bideoaren ikonoa
20 Bota iltzedunak eta pneumatikozko abarkak Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
21 Upelen tamaina eta haiek nola bete eta hustu Bideoaren ikonoa
22 Upelak nondik eta nolakoak Bideoaren ikonoa
23 Upelak garbitzen Bideoaren ikonoa
24 Astigarragako etxeetara ura iritsi zenekoa Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
25 Ganadua eta herritarrak kale berean aurrera eta atzera Bideoaren ikonoa
26 Erdara nesken bitartez ikasi zuten Transkripzioaren ikonoa Bideoaren ikonoa
27 Estankoa etxea Bideoaren ikonoa
28 Txalaparta mantendu zuten familiak Bideoaren ikonoa
29 Sagardotegian kupel txikiak Bideoaren ikonoa
30 Sagardotegiko menua Bideoaren ikonoa
31 Donostiatik Ergobira Bideoaren ikonoa
32 Ergobiko plazan behiak Bideoaren ikonoa
33 Edalontziak nola garbitzen zituzten Bideoaren ikonoa
34 Campion sagardozalea Bideoaren ikonoa
35 Txirritaren kontuak Bideoaren ikonoa
36 Bertsoak eta apustuak Bideoaren ikonoa
37 Ergobiko sagardotegiak Bideoaren ikonoa
38 Sagardoa Donostiako elkarteetara Bideoaren ikonoa
39 Sagardotarako botilak Bideoaren ikonoa
40 Sagardo denboraldia iragartzen Bideoaren ikonoa
41 Sagardoa nola edaten zen Bideoaren ikonoa
42 Sagardotegiak ixten eta berreskuratzen Bideoaren ikonoa
43 Galera eta karreto-barrika Bideoaren ikonoa
44 Sagardoa eginda dagoela nola jakin Bideoaren ikonoa
45 Txalaka sagarra nagusi Bideoaren ikonoa
46 Sagarra noiz eta nola bildu Bideoaren ikonoa
47 Herriko zestogileak Bideoaren ikonoa
48 Etxekoa ez zen sagarra Bideoaren ikonoa
49 Sagarraren prezioa Bideoaren ikonoa
50 Sagardoa egiteko prozesua etapatxa Bideoaren ikonoa
51 Barrikotea Bideoaren ikonoa
52 Sagardoari eragiten dioten faktoreak Bideoaren ikonoa
53 Lehengo sagardoaren ezaugarriak Bideoaren ikonoa
54 Sagardoaren zergak Bideoaren ikonoa
55 Upelgileak Bideoaren ikonoa
56 Upelgintza Bideoaren ikonoa
57 Upelen mantenua Bideoaren ikonoa
Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia