Arrigorriaga (Bizkaia)

"Historia de España" maisuaren ikasgai kutuna

"Historia de España" maisuaren ikasgai kutuna <p>Burgosko maisua izan zuten. Militarra zuen semea. "Historia de Espa&ntilde;a" irakasten zieten asko, galdutako koloniak eta horrelakoak zituen beti ahoan. "Horrek hona etorri zien hau Espai&ntilde;eratuten", dio Eugeniok.</p>

Tamaina:

Burgosko maisua izan zuten. Militarra zuen semea. "Historia de España" irakasten zieten asko, galdutako koloniak eta horrelakoak zituen beti ahoan. "Horrek hona etorri zien hau Espaiñeratuten", dio Eugeniok.

-Eta eskolara buelteta, ze euki zenduen maixue edo maistrie edo…
-Maixue euki gindun zera… Burgosekoa pentsetan dot zala. Ta hak irikasten oskun asko “Historia de España” edo. Hori bai. Auki auen seme bat militarra ta teorika guztixe… ta gero Españak euki euzen /eukiuzen/ horti koloniak eta zerak… “perdimos Cuba, perdimos esto..” horrik galdu beharran zerak aukiten auzen /aukiteuzen/ beti teorikan, beti, España… españatar zan. Horrik hona etor zien hau… Españatuten. Sekretarixoa aiuntamientukoa ta maixue ta abadea, abadea euskaldune zan baia, honen auzokoa, orozkoarra.

Egilea(k): Ainhoa Etxazarra