Arrigorriaga (Bizkaia)

Tranbian istilua euskaraz egiteagatik

Tranbian istilua euskaraz egiteagatik <p>Eskolan eta kalean ez du arazo handirik izan euskaraz egiteagatik. Tranbian bai gertatu zaio inoiz norbaitek kargu hartzea.</p>

-Eta arazorik kalean edo eskolan, edo zigorrik edo multarik edo euskeraz eitearren?
-Auskera itearrik ez, horregeiti ez dostie gogorrik in eskolan e?
-Ta kalean?
-Kalean, kalean ba iñoz auskeraz in azkero iñoz asartau jata… lanean hasi ta trabixen edo joanda orduen bai e? auskera eiteageiti ya zertu, frente in jentiak.
-A bai?
-Bai. Iñoz asertau jat hori. Tranbixen zerean ibil giñen beharren, gero albañil ibil nintzen beharren ta gero ba Bilbora edo… tranbixen gatozela baten, jolin! Auskera etor giñelako frente iten hasi jakuzen batzuk han ta bueno, pasau zen.

Egilea(k): Ainhoa Etxazarra