Soldaduak etxabean

Soldaduak etxabean <p>Soldaduak herrian egon ziren denboran, etxe azpiko lokala utzi behar izan zien; bertan, ospitale bat prestatu zuten, eta mediku eta erizainak egoten ziren. Elbiraren familiak janaria gordetzeko erabiltzen zuen etxabea.</p>

- Ta zuek euki zebein militarrik etxien lo eitten ta hola?
- Ez, ez, ez. Pentzau bez!
- Bai, bai. Ez, ez, gurien ez. Horreik bajuok, ba, lehenau ba, gure etxien, ba, janarixakin ta egoten zien, ezta? Ha dana kendu eta eurek eukitten zittuen han gauza guztiak. Eurendako hartuta modun aukien ta ixil-ixilik.
- Ta esan dozu ospittala jarritta eukiela […]
- Bai, bai. Holan egoten zienien baten batek min hartuta edo guregana, ba, hona etortzen zien. Medikua ta enfermeruak eta azen hemen behien, e? Bai. Baiña errespetua…

Egilea(k): Arianne Unamuno (Badihardugu Euskara Elkartea)