14 urtera arte Axerikoan eta eskolan

14 urtera arte Axerikoan eta eskolan <p>Axeri baserrian umezain zegoela, ahal zuenean eskolara joaten zen. Eskola oso gustuko zuen. Terek ezin bazuen umeak zaintzera joan, ahizparen bat joan ohi zen bere ordez. 14 urterekin, Zerrajeran hasi zen lanean.</p>

- Ta orduen, hortik al zebenien etortten ziñen eskola?
- Egunero iuel ez?
- Egunero igual ez. Asko gustaketan jatan eskolie neri. Asko, asko, asko. Baiñe bost neska eta badakitzu ze pasatan dan. Danak ezin! Ta ya hamalau urtekin Zerrajeran sartu nitzen. Ta nere aiztie, hurrengokue, ni gaixotu banitzen beste aiztaren bat faten zan umiek zainketan e! Haura zan... desperdiziorik familixan! Ta ya hamalau urtekin sartu nitzen Zerrajeran.
- Baiña
- Ta ezkondu arte.