Umetako ibilerak

Umetako ibilerak <p>Umetako ibilerak. Karramarroak eta txoriak harrapatzen ibiltzen ziren. Ezkailuak. Gaztainak. Kaletik zetozenei sustoak ematen ibiltzen ziren.</p>

Transkripzioa

- Ba txori ikesten eta. Zerak harrapetan, ezkailluek harrapetan, anborraiñek harrapetan, kangrejotan, gero baten baten baserrira fan...
- Kangrejuek eta anborraiñak eozenian.
- Bai, bai, orduen anborraiñak-eta egoten zien. Hemen Urkuluko errekan eta anborrain dezente egoten zan. Olatzan gehixao egoten zan kangrejue ta. Berutze ya sarbuek eta ezkailluek-eta egoten zien. Gaztaiñak eta, gaztaiñak jan eta, holaxe ibiltten gitzen. Juntau, jolasien ibili; gero kaletik etorten zienei sustuek emuten kamiño baztarretik. Holaxe. Umekerixak.