Josten erakutsi zion laguna

Josten erakutsi zion laguna Aretxabaletako lagun batekin ikasi zuen josten. Lagun horren negozioak aipatzen ditu.

Aretxabaletako lagun batekin ikasi zuen josten. Lagun horren negozioak aipatzen ditu.

-Nun ikasi zendun josten?
-Ba hantxe, esan doten lekuen zer bat, nere madrinie fan zan zeera, ezkondu nintzenien madrinie izen zan etxien ikesi neuen, bai. Arangoiti esaten utsena.
-Aretxabaletakua zan bera?
-Bai. Atxabaletakue zan bera. Eta haintxe ikesi nauen josten.
-Lagunak erakutsi zotsun orduan?
-Bai, lagunek. Gero madrinie be haxe ekarri nauen. Oinddio tratatzen dou. Gero zapaterixie euken. Cuatro Viento, Mondraueko Cuatro Vientokua zan. Hamazortzi zien Cuatro Vienton.
-Entzunda daukat hori.
-Eta hamaikagarrena hamaika bihetzekin jaixo ei zan. Eta hangotxie zeukan gizona, eta gero zapaterixia zeuken, eta oinddio be zapaterixie ez dakit ez dakan.