Erromerien beherakada

Erromerien beherakada Erromeriak noiz hasi ziren galtzen.

Erromeriak noiz hasi ziren galtzen.

Transkripzioa

-Orduan sasoi baten hemen erromerixak indar haundixa eukiko zeben. Gitxi gora behera ze urtetan hasi ziren indarra galtzen?
-Hemen udazkenekuak eta eukiko eben zer gehixen.
-Ba Koruetakue juliuen da, Koruetakue famosue izeten zan. Bolalekue ta euken Koruetak ona. Golibar aldeti, hemen Lehete, Arkarazo, Mendiola. Okaranakin ikusitta dauket Antxustegiko andrie, Okaranak, Klaudi-okaranekin astuen ekarri ta saltzen. Hori ikusitte daukat.
-Elgetara be Bixkai aldetik honek makatz saltzaillak eta faten zien.
-Bai, oiñ leku danetara erroskillak faten die edo.
-Len Andramaixak eta San Rokiak izeten zien Elgetan be famosuenak, baiña oiñ pixkat uste dot San Pedro ferixara daukiela kanbixauta Elgetan be.