Txistea II

Txistea. Feriatik etxera mozkortuta etorri zen gizonarena.

Transkripzioa

"Andra-gizonak, ardaua gustetan jakon andriai be. Erara harrapetan auenien eraten auela basokarie, majo husten auela basue. Baiña lenao andrak ezin zien fan tabrnara ta. Ta gizona ba ferixara fan da tabernara. Da gero ba etxera etorriko zan andria, etxera laanak eitten, da gizona ba tabernara ta. Gero ba etxera etorri zanian mozkortuta etorri zala ero, eztakit zer. Behintzet alabiai esaten i otsen: "Hau don gizona etorri jakuna etxera. Mozkor-mozkor eindda etorri jakun gizona etxera. Mozkor-mozkor eindda etorri jakun gizona, esaten auen. Enda gizonak berak esan utsen: "Zuk nik euki doten aukeria euki bazauen zuk eztot pentsetan etorri be eingo ziñenik."

-Aukera ona, han ardaua etzan faltako.