Txistea I

Txistea.

Transkripzioa

-Bi aldamiñuan igota ta bat jatxi zan txixa ein biha auela ta bera ta. Bestia han geldittu zan. Da gero aldamiñua jausi in zan da hil in zan haura. Da bestie behian. Da andrak juntau zien handik denporaldi batera, ta: "Zer moduz, zer? Ondo bizi haz ero zela bizi haz? Oin gizona be falta ta zera ta." Esan utsen. "Gizona falta jonat baiña dirue oiñ hillien larogei mila pezeta kobretan jittunat eta. Oiñ ondo bizi non. Gizona falta jonat baiña", larogei milla pezea kobratzeittula ta. Bestiorrek orduan esan ei auen: "Beste txotxoluoi, txixa ein biha dauela ta".
-Ja-ja-ja.
-Ha bera bajau txixa ein biha auela ta salbau zan da. Bestiek penie gero. "Txotxoluoi!"