Apaiza eta meza-laguntzailearen anekdota barregarria

Apaizak meza-laguntzaileari zerbait eskatu zionean gertatutako anekdota barregarria kontatzen du.

Transkripzioa

Garai haitan, baita ere “a tiempo”ko mezak o ematen zian altare txikitan, hola eleizan dauden albotan. Eta apaiz bat dijuala bere laguntzailliakin haitako batea meza ematea, beste asko bezela aita-seme batzuk’e arrimatu dia. Eta jarri da meza emateko apaiz hori, librua iriki du, eta ikusi du altarian zerbait falta zayola. Monagillo horrei begira jarri, ta esan diyo holako falta dala. Monagilluak kasoik ez. Bigarren aldiz esan dio fuertiago, libruai beida, holako ta holako falta dala, ta “e?” monagilluak erantzun. Ta “majadero!” esan, ta geratu da apaiz hori. Eta mutil koskorrak aitai: “Aita, apaizak majadero esan du”. Aitak semiai ordun: “Zu ixo, libruak hala jarriko du ta”.

Egilea(k): Mari Carmen Etxabe