Baserritik kalera astoarekin

Kalera asto gainean. Astoak non lotzen zituzten.

- Zuek bai oiñez ibilittakuak, garai baten.
- Buenooo, orduen, e, astuekin-ta, kalera astuez faten gintzen, errekauak ekarteko-eta, hortik Irizarretik edo. Asko ekarri biher bazan, "fin de semana"-edo zapatuen-edo, ardaua-edo, orduen botillatan be ez zan egoten-ta, garrajoien ekarteko ardaue-edo, astuukin, da bestela ba, ez euenien errekau asko, ba eskuetan; makiña bat bider geu be asto igual, astuen moduen.
-Gaurko aparkamentuen moduan orduan astuendako aparkamentua, plazuela haundi bat, eta han egoten zien astuek illaran, lotuta.
-Bai, han taberna aurrekaldian, oin etxan tabernia baiña. Oin astoik be ez dau asko, banakan batzuk bada… leku batzuetan, baiña. Hemen inguran ez dakit asto asko dauen. Oin astuekin ezin leike kalera fan-ta.