Lurra lantzea

Belar ontzea. Antzina, gaur baino belar gutxiago zegoen; garia, artoa ereiteko soro handiak behar izaten ziren.

Transkripzioa

- Uda partien bedarra ebaten jo-ta egurre! Orduen… oin beste bedar ez zan egoten orduen, e! Orduen oin beste bedar ez zan egoten zeatik landu ein biher zan asko ta! Klaro! Jateko, garixe edo artue, […] jateko, landu ein biher zan asko. Ta bedar gutxi egoten zan orduan. Ta eskerrak hari! Bestela honezkero akabauta egongo [nitzan]. [Segiaz…]. Oin beste bedar egongo balitze? [Ezin…], hurrik emotekorik be ez!
- Bai, bai, bai. Gerrixa ondo euki bihar! Oingo modoko gerrixaz [ezin…]. Segiaz ebagi biher dana.
- Onbre! Aber! Besterik ez euen! Makiñaik ez euen oingo moduen.
- Ta zertzuk eukitten zittuen landatute?
- Garixe ta artue ta patatie.
- Patatie be bai?
- Patatie be bai. […] erremolatxa apur bat be bai, [ta danetik]. Horixe eukitten […]. Orduen garixe jan ein biher zan, e! Garixe jan eitten zan, e!
- Garixe ez, […]
- Zeaz eitten da, ba, garixe? Zeiñek daki […] garixe eitten? […] ez da eitten garixe.