Baserriko labea eta ogiak
Hizlaria(k):
Ginea Iruretagoiena, Milagros
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AKD-003-032 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Parrila bat izaten zuten sagarrak edo madariak erretzeko.
Ogia eta artoa egiteko, labea zuten kanpoan. Erabat lehortu gabe egonez gero, labean lehortzen ziren artaburuak erotara eraman baino lehen.
Ogia, artoa eta jaika (legami gabeko artoa) egiten zen.
Esne egositan zopak egiteko erabiltzen zen jaika.
Ogiak zortzi egun edo, irauten zuen.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Ainhoa Etxazarra
- Data: 2013(e)ko azaroaren 18a
- Iraupena: 0:04:40
- Erref: AKD-003/032
- Kodifikatzailea: Arantza Bilbao
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Garia , Baserria » Baserriko lanak » Artoa
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!