Mutilekin dantza egitea bekatu

Mutilekin dantza egitea bekatu <p>"Katona" eta lau erregelak ikasi zituen eskolan. Doktrina osoa buruz ikasi behar izaten zuten, bestela suspentsoa jaso eta ezingo zuten "komunio generala" hartu hurrengo urtera arte. <em>Hijas de Mar&iacute;a</em> kongregaziokoa zen Bernardina. Hilean behin elizan elkartzen ziren ohiko zinta urdina lepoan jarrita. Mutilekin dantza egiten bazuten (bekatu mortala omen zen orduan), zinta urdina kendu eta berdea jartzen zieten.</p>

Tamaina:

"Katona" eta lau erregelak ikasi zituen eskolan. Doktrina osoa buruz ikasi behar izaten zuten, bestela suspentsoa jaso eta ezingo zuten "komunio generala" hartu hurrengo urtera arte. Hijas de María kongregaziokoa zen Bernardina. Hilean behin elizan elkartzen ziren ohiko zinta urdina lepoan jarrita. Mutilekin dantza egiten bazuten (bekatu mortala omen zen orduan), zinta urdina kendu eta berdea jartzen zieten.