Aia (Gipuzkoa)

Aiako auto bakarraren inguruan bihurrikeriatan

Aiako auto bakarraren inguruan bihurrikeriatan <p>Aian auto bakarra ezagutu zuen Mariak garai batean. Auto hark biraderarekin (manibelarekin) funtzionatzen zuen; mutil koskorrak bihurrikeriatan aritzen ziren autoaren inguruan.</p>

- Automobilla asko ez zan. Nik bakarra ezautu nun automobilla.
- Hemen Aian.
- Aian, egiya. Eta ba hua zea akerrakin erain ta hasten zan. Bueno, ez dakit nola hasten zan, akerrakin behintzat hasten zen nolabait´e hasten zen, erainda. Bueno. Eta geo mutil koskorrak-eta akordatzen zian nola zeatzen zan ta hari ematen zien. Eutsi ta eutsi ta atea ta atea ta erritan hasten zan, baiño mutil koskorrak, bakizu, mutil koskorrak ze izaten dian, alde iten [...] ta berriz´e akerren hasi ber eta hor teatruk. Jesus! Nik hua bakarra ezautu nun e, nik nere bizi guztin bakarra ezautu nun.
- Ta zeiñena zan kotxe hura?
- Zea, Joxemaitxo esaten zitzaiyon eta hortxe, hemen aldameneko etxe hortan bizitzen zien. Oain berrittua do, e? Baiño hor bizitzen zien.

Egilea(k): Maitane Iturain Iturrioz (Lizardi Institutua)