Zumaia (Gipuzkoa)

Dotrinako ibilaldira joateko baldintzak

Dotrinako ibilaldira joateko baldintzak <p>Dotrinatik ibilaldia egiten zuten kurtso bukaeran. Horretarako, igandean parrokiko meza nagusira eta bezperetara joan beharra izaten zuten. Gainera mojetan zebiltzanak bertako mezetara ere joan beharra izaten zuten. Beraz, igandetan 4 meza juntatzen zitzaizkien. Gero dotrinan galdetu egiten zieten eta batzuetan gezurra esaten zuten. Igeldora joan ohi ziren. Behin Donostiako portuan itsasontzigintzako erakusketa bat zegoen eta Zumaiako Carmelo Unanue bertan zegoenez, ume guztiei antxoen ogitartekoak banatu zizkien. Aquariumera ere joan ziren.</p>