Zumaia (Gipuzkoa)

Oikiako erromeriatik bueltan gertatua

Oikiako erromeriatik bueltan gertatua <p>Inguruetako erromeriak: San Prudentzion, Iba&ntilde;arrietan, San Migelen... Behin Oikiara joan ziren erromeriara bost-sei lagun. Etxera bidean Arroako neska kuadrilla batekin elkartu ziren eta haiei laguntzen hasi ziren. Trenbideko pasagunera iristean, neskek trenbidetik jarraituko zutela bidea esan zuten. Tunelak ere pasa behar ziren tartean eta mutil bakarra joan omen zen neskekin. Orduan ez ziren konturatu ze arrisku zuen horrek. Euren emazteekin bakarrik egin izan dutela neskalaguntzea diote.</p>

Tamaina:

Inguruetako erromeriak: San Prudentzion, Ibañarrietan, San Migelen... Behin Oikiara joan ziren erromeriara bost-sei lagun. Etxera bidean Arroako neska kuadrilla batekin elkartu ziren eta haiei laguntzen hasi ziren. Trenbideko pasagunera iristean, neskek trenbidetik jarraituko zutela bidea esan zuten. Tunelak ere pasa behar ziren tartean eta mutil bakarra joan omen zen neskekin. Orduan ez ziren konturatu ze arrisku zuen horrek. Euren emazteekin bakarrik egin izan dutela neskalaguntzea diote.