"Maulixotara" haitzetara

"Maulixotara" haitzetara <p>Hondartzan Itzurunen eta Algorrin ibiltzen ziren. Haitzetara asko joaten ziren "maulixotara" (itsas karakola) edo baita egunpasa bazkaria hartuta ere. Lexikoa. Lurreko karakolari "marrakeli&ntilde;oa" deitzen zioten. Beraiek "hondarra" esan izan dute beti eta baita "ooldixa" ere, gaur egun umeek "alga" esaten duten arren. "Maulixotara" nora joaten ziren. Olagarrorik ez zuten harrapatzen kasualitatez ez bazen.</p>

Tamaina:

Hondartzan Itzurunen eta Algorrin ibiltzen ziren. Haitzetara asko joaten ziren "maulixotara" (itsas karakola) edo baita egunpasa bazkaria hartuta ere. Lexikoa. Lurreko karakolari "marrakeliñoa" deitzen zioten. Beraiek "hondarra" esan izan dute beti eta baita "ooldixa" ere, gaur egun umeek "alga" esaten duten arren. "Maulixotara" nora joaten ziren. Olagarrorik ez zuten harrapatzen kasualitatez ez bazen.