Zeberio (Bizkaia)

Artoa eta garia ereiten

Artoa eta garia ereiten <p>Lurra landutakoan, garia eta artoa ereiten zen. Artoa eta indaba aitzurraz egindako zulotxoetan botatzen zen. Garia, berriz, erein egiten da, eta area erabiltzen da lurra lantzeko.</p>

-Bai, artoa ta garie ta dana ereiten zan e? Eta gero satsak ateraten zien burdien. Eta gero eiten direz, iten zien zuloak eta botaten zan artoa eta indobabea. Eta eukiten zan artoa eta indobabea.
-Eta hori zelan ereiten zan, garie eta artoa eta?
-Artoa eiten zan atxurregaz holan moltzitxu bat, beste bat eta beste bat eta hara botaten zan artoa eta indababea. Eta gero atzera tapau, tapau, tapau. Eta garie eiten zan makiñeagaz pasau, buelta emon eta areagaz pasau eta erein eta atzera areagaz pasau.

Egilea(k): Ainhoa Etxazarra