Arrautza gordina jan zutenekoa

Behin arrautza gordina jan zuten, eta ez zitzaion batere gustatu. Ordutik ez du berriro arrautza gordinik jan.

Transkripzioa

Beste behin in genun, ba, guk polita: oilluak arrautzak jartzen zituela, ta habiya billatu gendun belar pillan, ta esan genun: “Oi! Behiñ’e arrautza gordiña ez diñau jan, ta arrautza gordiñak jan ber dizkiñau”. Ta “Bai, ogi gabe ta nola jango diñau?”, “Hi jun hai, ta ekarri zan ogi koxkor bat, etxian harrapatu zan”. Hala ekarri zun batek, ahizpa batek belar pilla, ogi koxkorra. Ta esan genun: “Bueno, hartu arrautz bana, ta arrautzak jan ber dizkiñau”. Ogi pusketa sartu arrautzetan, ta arrautz gordiña jaten ai giñan ta baaa! Hua nazka azkenian! Akabo gure arrautz-jatia, han bukatu zan. Gordiñik nik geyo ez det jan arrautzik, hua nazka hua! Enteratu baldin bazian gure itxian, guk han belar pillan, orduan, arrautza jan giñula...

Egilea(k): Olatz Sansebastian