Arropa berriak jai egunetarako bakarrik

Arropa berriak jai egunetarako bakarrik <p>Arropa jai egunetan estreinatzen zen, Ostegun Santutan-eta.</p>

Arropa jai egunetan estreinatzen zen, Ostegun Santutan-eta.

Transkripzioa

- Badao hor, e, erropa berriya iteko egunen bat eo, zuek iten al zenuen halakoikan, Ostegun Santuan edo?
- A, erropa berriya? Hua jaitako ta zan, e!
- Hua jaitako.
- Jaitako, jaitako ta. Zapatak beti, bai zapata izaten giñuan. Ni ez naiz konturatzen, ba, kalea albarkakin juten nintzanikan. Zapatak, baiña haiek beti jasota. Albarkak eta horrela ba, etxian ibiltzeko, e! Ta oiñetako zaharrak eta beti. Zapatak gomazkok izaten zian ta haiek etxian ibiltzeko baiño kaleako beti, o Ostegun Santutan ta orduan ba, beti erropa bat, aizu, jaitako. Hua prexixo, jaitako, mezeta juteko, ta holako izaten giñuan.