Otordu asko olagarroarekin

Otordu asko olagarroarekin Harrapatutako arraina etxerako izaten zen. Olagarroa kontserbatu egiten zen barrikan usteldu ondoren. Otordu asko egiten ziren olagarroarekin.

- Ta etxeako izaten al zenun arraia?
- Bai, ez?
- Bai. Bai. Negoziatzeko ta ez zan. Ez zan aillatzen horrenbeste!
- Etxian gustoa asko jango zan.
- Bai! Pamiliya 're dezentia... Zu! Nik ze [...]. Olaarro bat o hoiek, hoik konserban iten zian, e! Hoiek iten dia usteldu. Oan ni, oain zeatzen dittue, e, konjeladoren 'e bai oain, hori asko zeatzen due. Baiño leheno guk iten gendun barrikan usteldu, ta geo eualdi ear samarra [...] sekatu ondo, ta pakete baten biltzen zendun ondo, ta olaarru-patata, olaarru-zopa, zer? Makiña aldiz! Jatordua. Makiña aldiz, e! Hua zanen gustoa.