Zaldibar (Bizkaia)

Kotxeak ordu beterik behin

Kotxeak ordu beterik behin <p>Lehen kotxe gutxi ikusten zen. Futbol partidu osoak jokatzen zituzten bidean, ordu beterik behin-edo pasatzen zen kotxeren bat eta.</p>

Transkripzioa

-Jose: Oin hirurogeta… hirurogeta hamar urte, oin hirurogeta hamar urte edo /ero/ holakue, hirurogeta zortzi edo hamar […] futbolien eitten genduen kamiñuen, harrixek ipiñi erdixen eta. Behin o behin kotxe bat etorten bazan, kendu harrixek eta paseten zan ta, hurrengo ordu erdixen ta ordu betien ta… Partidue jokatzen zan. Honek [Antxon Villa] ta… honek jokatzen… ni fubolien eskasa nintzela ta porteru ipintten nindduen.
-Juan: Gero mutikuek jun giñazen baten, hemen […] eitten giñazen eta Ermure, […] emon oskuen palize bat Ermuen… kanpo-fubolien ta. Gure erropak eta…
-Elkarrizketatzailea: Euki zenduen taldea ala? Futbol taldea?
-Biek: Keba!