Orduko janaria eta hura kontserbatzeko moduak
Hizlaria(k):
Alkorta Zabala, Praixku
Lehen egunean eguneko janaria jaten zuten, gehienez bi egunekoa. Txerria hiltzen zutenean, hura mantentzeko gazitu egiten zuten. Behien haragia harategian erosten zuten. Arraina jaten zuten, Donostiatik ekarrita; Getariatik tarteka etortzen ziren arraina saltzera.
- Proiektua: Usurbilgo Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Eider Etxeberria - Joxe Torregarai
- Data: 2010(e)ko irailaren 02a
- Iraupena: 0:02:21
- Erref: USU-006/017
- Kodifikatzailea: Eider Etxeberria
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Baserria » Baserriko lanak » Abere-hiltzea , Baserria » Baserriko bizimodua » Baserriko bizimodua , Lanbideak » Batetik bestera zebiltzanak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!