Urnieta (Gipuzkoa)

Dena kontatu behar apaizari

Dena kontatu behar apaizari Zirriak-eta egitea bekatua zen. Apaizari dena kontatu behar zitzaion konfesioan. Lehen gehiegi alde batetik, eta orain beste aldetik. Oraingoen aukera izan balu... ez omen zuen gauza onik egingo, eta alde batera horrela hobe.

-Ez al zeon xirririk eta egiterik?
-Et, et, et. Pekatu zan. Hillero komeniyua hartzea edo konpesatzea luistarren zea. Ta apaizai dana esan bihar ziñon. Ta in zazu pekatu gero hari esateko!
-Dena esan bihar zitzaion apaizai?
-Dana [haik]. Txintxo ibilli biharra zeon. Ordun gehiegiya zan ta oain'e gehiegiya do. Alde batea ta bestea.
-Bi muturretan
-Ze egingo ote zenittun?