Tolosa (Gipuzkoa)

Norberaren garbitasuna

Norberaren garbitasuna Garbitasun pertsonalari buruz hitz egiten du. Aldian behin, balde batekin garbitzen ziren.

Garbitasun pertsonalari buruz hitz egiten du. Aldian behin, balde batekin garbitzen ziren.

- Ta geon iten gendun ba berdura asko.
- Ta baiñatzeko ta?
- Baiñatu? Ez giñan baiñatzen. Bueno, “este” garbitu dena balde baten-eo hola bai baiño dutxatu ezta pentsatu're. Zer zanik'e ordun, oain dala laurogeita zazpi urte? Bueno, ez zan gaiñea basarrin dutxik, ezer ez zan eta geo ba.
- Tarten behin hola garbitzen ziñaten ahal zanen?
- Bai, bai ta “yasta, yasta”.
- Ta hor esan dezu han arropa garbitzen zenuenen busti iten ziñatela ta etxeako arropa kanbiatu.
- Etxea jun ta geo kanbiatu.
- Eta guk oain eukitzen deu armarioan kriston arropa pillakin ta eunero bi ta hiru aldiz ta zuen garaien hola izaten zan´e bai, arropa kanbiatzeko?
- Ez, ez. Bueno ezta pentsatu'de, ezta pentsatu'de. Arropa bat “quita y pon y vale”. Oain bezela behin jantzi ta lavadora-eta ezta pentsatu'de. Ibiltzen giñan mixerable bezela hortan basarritarra.