Ormaiztegi (Gipuzkoa)

Asko balio zuten gurasoak

Asko balio zuten gurasoak Aitak dena prestatzen zuen, eta bera zen tratularia, baina amak ere asko laguntzen zion horretan.

Aitak dena prestatzen zuen, eta bera zen tratularia, baina amak ere asko laguntzen zion horretan.

- Tratantea ama zenuen zuek, ezta, ez atte.
- Bai. Atte zan zeatzen zona, preparatu o ya ordenamentu horik itten zittuna. Baiño gero ama zan. Atte tabernataa-ta iñoa ez zan juten hura.
- Baiña tratura zetozenak eta txahala erostera zetozenak eta azkenen...
- Ordun bai, ordun ia bai, ordun azkeneko zea attek ematen zon, por supuesto.
- Baiña kontatzen zendun ukullura jun da atte tratun da luzatzen baldin bazan, halakon baten amak esaten zun: hau luzatzen ari da ta bera jun da ttaka!
- Bai, bai, bai. Bukatzeko modue beak. Bai. Duda-mudan-da, hantxe jarrita ta benga! Hure junda ya partizioa eo bela eitten zuen. Asko balio zuen.