Muxika (Bizkaia)

Gorozikako eskola: maistrak, zigorrak, entziklopedia... <p>Gorozikako herri-eskolan, agur egun barnetegia dagoen lekuan, Bilboko maistra izan zuten, okerra baina irakasten ona zena. Zigorrak aipatzen ditu. Do&ntilde;a Marina Rodriguez zen maistra hori. Eskolan entziklopedia baino ez zuten izaten, liburu bakarra. Eskolara egunero joaten ziren, eguen arratsaldea izan zuten libre eta eguerdian etxera joaten ziren bazkaltzera.</p>

Tamaina:

Gorozikako herri-eskolan, agur egun barnetegia dagoen lekuan, Bilboko maistra izan zuten, okerra baina irakasten ona zena. Zigorrak aipatzen ditu. Doña Marina Rodriguez zen maistra hori. Eskolan entziklopedia baino ez zuten izaten, liburu bakarra. Eskolara egunero joaten ziren, eguen arratsaldea izan zuten libre eta eguerdian etxera joaten ziren bazkaltzera.