Mundaka (Bizkaia)

Artoa eta labasua

Artoa eta labasua Artoaren atal guztiak aprobetxatzen dira. Garafa (azala) ganaduak jaten zuen. Artaburuaren asta sikua zen, baina neguan besterik egon ezean aprobetxatu beharra zegoen ganaduarentzat nahiz eta ez balio esnea emateko. Adreilu bereziz egindako labean egiten zuten labesua: artaburuak garandu orduko bertan txigortu. Ostean garandu eta errotara eroaten zuten irina egiteko. Labatik pasatutako artoa gozoagoa zen "haizartua" baino, haizeak sikatutako baino.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan MUD-003-007 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Artoaren atal guztiak aprobetxatzen dira. Garafa (azala) ganaduak jaten zuen. Artaburuaren asta sikua zen, baina neguan besterik egon ezean aprobetxatu beharra zegoen ganaduarentzat nahiz eta ez balio esnea emateko. Adreilu bereziz egindako labean egiten zuten labesua: artaburuak garandu orduko bertan txigortu. Ostean garandu eta errotara eroaten zuten irina egiteko. Labatik pasatutako artoa gozoagoa zen "haizartua" baino, haizeak sikatutako baino.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia