Markina-Xemein (Bizkaia)

Seme zaharrena baserrian

Seme zaharrena baserrian <p>Aita eta osaba guztiak irten ziren baserritik, zazpi-zortzi anaia: Ameriketara, Argentinara edo Bartzelonara. Nagusiena baino ez zen baserrian geratu.</p>

Transkripzioa

- Beste zortzi edo bederatzi anaixa zien ta danak jun zien Ameriketaa, Argentinaa, Bartzelonaa,... Danak, bat ez. Bertoko etxeko nausixe zana gatu zan baserrixen. Beste danak kanpora jun zien. Orduen be ez euen gauzie ugerixe hamen, e!
- Joan behar, ezta?
- Bai, joan biher. Ze han [...] harei danei jaten emoteko ez euen lekuik, eta ala! bakoitxa bere aldera.
- Kanpora!
- Bat gatu zan eta bera izen zan gatu zanik, danetatik bat, ta bera gatu zan txartuen. Beste danak hobeto. Batak Argentinan, bestie Buenos Airesen, bestiek ardizaiñen ta danetaa. Ta beste batzuk Bartzeonan be bai ta... Harek danak bizimodue, bueno, kostata, baiña bizimodue ataa eben behintzet hobeto.

Egilea(k): Irati Bravo Bereinkua