Markina-Xemein (Bizkaia)

Neguan ardiak behera jaitsi

Neguan ardiak behera jaitsi <p>Neguan behera jaisten zituzten ardiak. Baina behean ez zen jatekorik egoten eta larreak ere ordaindu behar izaten zituzten.</p>

Transkripzioa

- Guk, en kanbio, diferente eitten gendun. Neguen bajau biher izeten genduen behera, ardikin, han neguen ezin eduki, edurre eitten eban asko ta. Neguen bajau biher izeten gendun behera, ta behien be ez zan zer janik egoten ardixentzako. Larrie dirue pagau biher, ta zer janik ez. Orduko bizimodu gogorra.
- Ez zan egon, holan, larre librerik edo? Herriko terrenuek edo?
- Libreik ez euen ordun. Dana pagau ein biher zan /bizan/. Baserrittarrei, pagau. Txatal bat, nik horrenbeste biher dot, ta bestik zer janik ezebez. Bestik horrenbeste. Ta hantxe! Ardi-zaiñien, edurre goittik behera, ta hantxe. Ardixek supritzen, zaintzaillie be hantxe, supritzen. Danak iguel.

Egilea(k): Xabier Larrañaga Gisasola