Markina-Xemein (Bizkaia)

Santa Eufemia eguneko erromeria

Santa Eufemia eguneko erromeria <p>Santa Eufemia egunean erromeria handia ospatzen zen Markinan.</p>

Santa Eufemia egunean erromeria handia ospatzen zen Markinan.

Transkripzioa

- Santa Eufemi egunien eitten zan hamen erromerixa haundixe. Aulestiko ermittie da ha, baiña erromerixaik haundixena hamentxe eitten zan. Hamen, Markiñen eitten zan hori.
- Nun?
- Ba, beittu, batzuetan hantxe, geure etxie... horixe konfitterixian aurrien dauen hutsunie? Ba, kotxe gitxi ibiltten zan lez, ta nahi badozu badao bidie zeretik juteko, besteko leko batetik, eta hortxe. Ta oin aiuntamentuan aurrien ein leike ederto. Ha be aberatsen etxie izendakue da, e! Mugartegi. Ikusten dozu /ikustozu/?

Egilea(k): Xabier Larrañaga Gisasola