Markina-Xemein (Bizkaia)

Eskolan adin ezberdinekoak batera

Eskolan adin ezberdinekoak batera <p>Batera ibiltzen ziren adin ezberdinekoak. Bera ez ez ikasle ona izan. Bazuten, ostera, lagun bat ikasi gabe dena jakiten zuena.</p>

- Eta, eskolako ze gomuta daukezu?
- Ona. Bueno, ordun ez zan oingo kontuik. Ordun maistra bat edo maixo bat. Ta, danak beragaz. Hasi txikixena ta nausixena arte. Ez euen besteik. Orduen bat. Ta, oiñ bai. Oin badaz primero, segundo-ta. Ni, eskasa izen nitzen estudixetan. Nire lagun bat zan, demasa Guada. Ez takit, hamentxe bizi de oin, lehen Zaragoza ezkondu zan baiña. Oin, hementxe bizi de. Ta ha, ha beti, sekulo ez euen ha, estudixetan. Gu beti, dale ta dale. Hak, sekulo bez! Ta, dana jakitten eban. Preguntoton otsen /preguntototsen/, ta dana jakitten eban; guk ezebez. Batzutik bestera, zelako aldie dauen! Guk, eitten gendun ahalegiñe!