Mañaria (Bizkaia)

1927an Mañariko herri-lur guztiak banatu ziren

1927an Mañariko herri-lur guztiak banatu ziren <p>Ma&ntilde;ariak zituen herri-lur guztiak banatu egin ziren 1927an. Esaten dutenez, gerra karlista sasoian gobernuak dirua eskatu zien Udalei. Ma&ntilde;ariak dirurik ez eta herritar batzuek ipini zuten dirua. Udalak ez zuen izango diru hura nola itzuli eta lurrak eman omen zitzaizkien herritar horiei, ordain gisa. Jabierren iritziz hori lapurreta izan zen, lurrak herritar guztienak zirelako. </p>

Tamaina:

Mañariak zituen herri-lur guztiak banatu egin ziren 1927an. Esaten dutenez, gerra karlista sasoian gobernuak dirua eskatu zien Udalei. Mañariak dirurik ez eta herritar batzuek ipini zuten dirua. Udalak ez zuen izango diru hura nola itzuli eta lurrak eman omen zitzaizkien herritar horiei, ordain gisa. Jabierren iritziz hori lapurreta izan zen, lurrak herritar guztienak zirelako.