Mallabia (Bizkaia)

Urrezko txanponak

Baserriko bizimodua. Ezagun batek txakur txikirik ez etxean eta bost duroko urrea aurkitu zueneko pasadizoa. Antzinako txanponak.

Transkripzioa

- Ta beste asko be holan egongo zan, baiñe pobriek harek be ta txakur txiki bategaz etxin. Ta [...] edo ze pasaten zan behintzet biherrin esan zostan, ta bost duroko urri topau txakur txiki bateaz etxin da bost duroko urri topau hantxe, ta gero gure aitta zenak esaten eban mando baba baltza esaten jakona baba txikixe ei zan.
- Ta Durungora jun ta […] bataz ekarri bost duroko urriaz.
- Bai bai.
- Ordun be urri e.
- Dirue.
- Dirue. Ta diru te gañera harek eta neuk be beste hain beste eingo naben-eta. Porke ha babie pagauko eben biher baiño taku gehixa […].
- Hori bai.
- Ze urrie urrie izengo da, ta e ha e kobrauko zotsen beste diruaz saltzen daben tamañun.
- Jakiñe ba.
- Horixe ba.
- Lehen amak gurin esaten eban aitte zanai, nire aitte zanai zelan e ttattatik urriaz txahala parau zen, baiña urri ez zan gero zidarra aurkittu ei zan gero zidarra be ezkuatu zan eta… Lehen urri.
- Lehenengo urri.
- Bai lehenengo urri.
- Bai ziderra be.
- Ordun be bai e Lamaiku ta txanpon bat ta zera holakuk asko ziren. Lauzirikuk […] eta zera bera erosteko dirurik ez.

Egilea(k): Jon Arantzeta