Otxandio (Bizkaia)

Bittor kooperatibako gerente

Bittor kooperatibako gerente 17-18 urterekin kontzientzia politikoa hartzen hasi zirenean, Gerediaga Elkartearen inguruan zebiltzan, eta orduan sartu zen Bittor euren bizitzan. Abertzalea zen Bittor, eta eragina izan zuen eurengan. Otxandio hustu egin zen gerra ostean. Jendeak alde egin zuen, Bittor tartean. Eibarretik itzuli zen taldea oso heterogeneo zen. Lantegia, kooperatiba bat montatu zuten. Bittor gerentea izan zen urte batzuetan. Oso inportantea izan zen Otxandiorentzat. Etxe kooperatiba bat ere montatu zuen. Ekonomia aldetik eragin handia izan zuen. Horiek denak alde batera utzi eta kultura eta hizkuntzan zentratu zen.