Makea (Lapurdi)

Gizonak pilotan

Gizonak pilotan <p>Baiona Ttipiko trinketean ostegunero ziren pilota partidak. Senarra igandetan aritzen zen pilotan. Ang&egrave;lek azpimarratzen digu ez zela garai horretan beste kirolik. Futbola eta errugbia geroago etorri ziren.</p>

Tamaina:

Baiona Ttipiko trinketean ostegunero ziren pilota partidak. Senarra igandetan aritzen zen pilotan. Angèlek azpimarratzen digu ez zela garai horretan beste kirolik. Futbola eta errugbia geroago etorri ziren.

- […] pilotan?
- Ez zen besterik, ez zen besterik, ene anaia zena eta eskolatik jalita, behar ziin pilotan ari izan /aizan/ pixka bat, ta gu neskak partitzen ginen bidian, berak lasterka atxemaan gintiin ondotik, ez bitzen erran behar etxian galdu ziila denbora etxerat jin gabe, pilotan. Pilota, horko afizione bakarra hori zen, ez zen besterik, ez zen “rugby”arik, ez futbolik aditzen /aitzen/ sekula-sekula.
- “Rugby”a gero etorri zen?
- Gaztiak han eoiten ziren eta igandetan pilotan eta kantuz ba ostatüetan entzuten zintiin gaztiak pilotan ari… edo, kantuz ari, ez zen besterik.

Egilea(k): Maite Mendiburu Elizalde