Lizartza (Gipuzkoa)

Atallun okindegia hartu

Atallun okindegia hartu <p>Lizartzan eta Orexan saltzen zuten ogia. Gero, Atallun okindegi bat hartu zuen Pelloren aitak bost urterako. Pellok urte bat egin zuen Atallun lanean. Hango ibilerak kontatzen ditu.</p>

Transkripzioa

- Beti gutxio, klaro. Guk Oreja're ematen gendun ta Oreja, geo, berriz, herrikoa kanbiatutari urtebeten Atallun eon nitzen. Atallun, panaderi bat hartu zun gue aittek, zean bost urteako ni soldaduskatik etorri nitzenen, denak utzi, garajek eta denak eta garaje're aittu bainitzen Tolosan taillerren mekaniko. In bihar izandu nun ba Atallun urtebeten eon ta handi zeaiño juten nitzen ni, Beteluko balnearioaiño, ta handi asten bitan zeara eaman, ze herri da hue Betelutik goraxogo, "esto".
- Uztegi? Gaintza?
- Ez hoi berago daude, Betelu baiño beherao.